nieuws

Glaswand schuift en draait met Variotec

bouwbreed Premium

Met het Hawa-Variotec 100/G-systeem zijn glazen schuifwanden te maken waarin draaideuren zijn opgenomen. In tegenstelling tot vergelijkbare systemen is het hierbij niet nodig om grotere raillengtes van het systeem op voorraad te houden. Het glasverwerkende bedrijf bestelt de standaard raillengtes, bochten en verdere toebehoren per po.

De monteur kan zonder veel problemen de profielen op locatie pas maken. Standaard is het systeem geschikt voor glasdeuren met een gewicht tot 100 kg. Voor deuren tot 150 kg valt een dubbel rollensysteem te gebruiken. De draag- en randprofielen voor het glas zijn uitgevoerd in gecoat of geeloxeerd aluminium.

Behalve uit rechte lengtes bestaan de geleiders uit bochten van 15, 30, 45, 60, 75 en 90 graden. Behalve schuifpanelen zijn tevens draaideuren toe te passen. Bij hun vaste opstelling valt daarbij aan de onderzijde een ronde stift in een draaibus die op een vaste plaats in de vloer is opgenomen. Het is eveneens mogelijk vloerpotten in het systeem op te nemen, ten behoeve van doordraaideuren.

In de geleiderail aan de bovenzijde is behalve een draagrail tevens een horizontale geleiding opgenomen. Volgens leverancier Agenturen Kruyder Amersfoort BV zorgt dit samen met de vloergeleiding voor een zeer licht lopend systeem. Voor het afdichten van de kieren zijn de glasprofielen aan de onder- en bovenrand voorzien van dubbele borstels.

Doorsnede van het Hawa-Variotec 100/G-systeem.

Reageer op dit artikel