nieuws

Geen renovatie maar sloop Haagse woningen

bouwbreed

In de Haagse wijk Transvaal is de renovatie stilgelegd van 27 woningen en een bedrijfspand.

Dit na overleg tussen de NV Woningbeheer, De Goede Woning en de dienst Bouwen en Wonen. De reden is dat tijdens sloopwerkzaamheden voorafgaande aan de renovatie bleek dat bij de bouw van het po in de bouw- en tussenmuren geen of nauwelijks cementmortel is gebruikt. De woningen dateren van omstreeks 1920. In die tijd kwam het vaker voor dat huizen zonder of met een slechte kwaliteit cement-mortel werden gebouwd.

Op zichzelf behoeft dat geen bezwaar te zijn maar als in de draagconstructie veranderingen worden aangebracht, zoals bij deze renovatie, onstaan er problemen. De vraag is nu of er op de oude fundering wordt gebouwd of dat er besloten wordt tot volledige nieuwbouw.

Reageer op dit artikel