nieuws

Flor, OHRA en WNF samen in teakhout

bouwbreed

Flor y Fauna S.A. is een samenwerking met OHRA Verzekeringen en het Wereld Natuur Fonds aangegaan. Het betreft het ‘Teakwoodpo’, het duurzaam verbouwen en exploiteren van teakhout op plantages in Costa Rica.

Hierin is Flor y Fauna de uitvoerende partij. OHRA Verzekeringen behandelt de verzekering-technische kant. Het Wereld Natuur Fonds behartigt de directe natuurbeschermingsbelangen.

OHRA brengt als gevolg van de samenwerking een levensverzekeringpolis op de markt, waarvan de inleg wordt geinvesteerd in duurzame bosbouw. Het gaat om een vorm van beleggen met een vast renderend deel, dus een gegarandeerde uitkering op de einddatum of bij overlijden, en een hoog renderend risicodeel.

Het Wereld Natuur Fonds zal volgens de overeenkomst de plantages jaarlijks door een onafhankelijke partij laten controleren. Een belangrijke toetssteen is daarbij een ver antwoorde produktie van het hout. Vanaf 1995 moet het duurzaam geproduceerd hout de volledige Nederlandse behoefte dekken.

Investeren “Door hieraan bij te dragen laat Flor y Fauna zien dat investeren en natuurbescherming samen ke gaan” , zo zei Siegfried Woldhek, directeur van het Wereld Natuur Fonds bij het aangaan van het samenwerkingsverband tussen de drie partijen.

“Verder” , zo zei hij, “ontvangt het Wereld Natuur Fonds een vast bedrag voor elke nieuwe investeerder en 5% van de toekomstige opbrengst van de houtverkoop. Met dat geld ke vele natuurbeschermingspoen worden gesteund, vooral bosbouwpoen in de regio.

OHRA begint met beleggen in de uitbreiding van de plantages. De uitbreiding behelst 760 hectare waarop dit jaar nog zon 1,2 miljoen bomen worden geplant.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels