nieuws

Eerste wao-regeling in metaalsector

bouwbreed

De eerste bedrijfsregeling in de metaal- en elektrotechnische industrie is een feit. De vakbonden hebben met Inventum (o.a. producent van boilers) overeenstemming bereikt over een collectieve reparatie van het wao-gat. Daarmee is een voorgenomen staking voor maandag en dinsdag voorkomen.

De 250 werknemers van Inventum in de vestigingen Bilthoven, Nieuwegein en Wolvega, behouden het recht op aanvulling op het ziekengeld tot 100%. In het eerste wao-jaar wordt de uitkering aangevuld tot 94%, zoals ook nu geldt voor de hele bedrijfstak. Na het eerste wao-jaar worden de uitkeringen aangevuld tot 70% van het laatst verdiende loon. De nieuwe regeling wordt ondergebracht bij het bedrijfspensioenfonds. De premie van 1,6% wordt geheel door werknemers betaald.

Overigens voorziet het akkoord ook in een loonsverhoging per 1 april van dit jaar van 2,8 procent.

Reageer op dit artikel