nieuws

Duitsers verwerven belang in Fasto

bouwbreed Premium

Buderus Heiztechnik GmbH uit Duitsland heeft een belang van 40 procent verworven in Nefit Fasto in Deventer, fabrikant van cv-ketels en aanverwante artikelen. Buderus had al een distributie-overeenkomst voor de Nefit Turbo-hoogrendementketels.

Nefit Fasto is in Nederland leider in de markt voor hoog-rendementsketels. Op de Europese markt heeft het bedrijf volgens eigen schatting een aandeel van 40 procent. Nefit boekte vorig jaar een omzet van f.330 miljoen en een nettowinst van f.16,5 miljoen. De nauwere samenwerking, door Nefit een strategische alliantie genoemd, houdt verband met het wegvallen van de binnengrenzen in de EG, waardoor een markt is ontstaan van ruim 300 miljoen consumenten.

Buderus Heiztechnik in Wetzlar, onderdeel van Buderus AG, heeft in Duitsland 38 eigen vestigingen en is in de Bondsrepubliek een van de grote drie op het gebied van produkten voor de verwarmingsbranche. Het bedrijf had in 1991 een omzet van DM1554 miljoen.

Reageer op dit artikel