nieuws

Compliment

bouwbreed

Een compliment aan sociale partners in de bouw is meer dan op zijn plaats. Met de cao-overeenkomst van gisteren hebben zij samen de verantwoordelijkheid genomen voor de reparatie van het wao-gat dat is onstaan na het politiek gedelibereer in het parlement.

Hiermee is tevens aangetoond dat die beslissing van het parlement op zijn minst zeer dubieus was. Immers elke branche moet nu zelf de draagkracht opbrengen voor de reparatie. En daarmee is de bouw, waar het risico hoog is, bijvoorbeeld heel wat slechter af dan elke willekeurige dienstensector.

De solidariteit is voor een deel onderuitgehaald. En de kosten zullen toch opgebracht moeten worden, wat de bouw niet goedkoper maakt.

Rest ons te concluderen dat nu meer dan ooit in het ondernemingsbeleid het accent moet liggen op arbeidsomstandigheden en bestrijding van ziekteverzuim. Dat is in het belang van zowel werkgevers als werknemers.

WE

Reageer op dit artikel