nieuws

Bonn sloopt regeringsgebouwen oosten Duitsland

bouwbreed

Het kabinet in Bonn stemt in het het voorstel van bondsbouwminister I. Schwaetzer om de regeringsgebouwen in het oosten van Berlijn te slopen. Sloop en vervangende nieuwbouw vallen volgens de minister goedkoper uit dan renovatie en aanpassing. De maatregel voorkomt tevens dat er op langere termijn een tekort aan ruimte ontstaat.

Sloop volgt voor het gebouw van het centrale comite van de SED. Op deze plaats komt het ministerie van buitenlandse zaken. Binnenlandse zaken komt op de locatie van de voormalige Oostduitse staatsraad terwijl het Huis der Ministeries plaats maakt voor het onderkomen van economische zaken. Ook het hoofdkwartier van de Stasi staat op de slooplijst.

Het grootste deel van de Duitse regering blijft overigens in Bonn. Naar Berlijn verhuizen de ministeries van buitenlandse en van binnenlandse zaken, economische zaken en financien.

Bondskanselarij Overplaatsing volgt ook voor de Bondskanselarij en de voorlichtingsdienst van de regering. In Berlijn riep de beperkte verhuizing nogal wat kritiek op.

Reageer op dit artikel