nieuws

B-Wax offert zich op bij strijd tegen graffiti

bouwbreed

In de strijd tegen graffiti offert B-Wax zich op zodra dat nodig is. Samen met de ongewenste bekladding valt deze te verwijderen met een hogedrukreiniger en heet water. Dan is het uiteraard wel nodig om weer een nieuwe laag aan te brengen. B-Wax is een biologisch afbreekbare semi-permanente coating op wasbasis. Hij is geschikt voor alle poreuze ondergronden, zoals beton, baksteen, natuursteen en dergelijke. Het systeem bestaat uit een combinatie van natuurlijke wassoorten, zoals bijenwas waaraan additieven zijn toegevoegd om de weerstand te verhogen. Eenmaal uitgehard, biedt het bescherming tegen veel soorten verf en inkt. De behandeling is bestand tegen UV-licht en verkleurt dan ook niet. Volgens leverancier Bigro Begaco BV is de antigraffiticoating nauwelijks zichtbaar op de ondergrond en laat het waterdamp vanuit de ondergrond door. Het materiaal bevat geen oplosmiddelen. Voor het eventueel verwijderen zijn geen aggressieve stoffen nodig, heet water is voldoende.

Met koud water (regen) lukt dat gelukkig niet.

Behalve buiten valt B-wax ook binnen toe te passen, bijvoorbeeld in sporthallen en zwembaden. Maar dan moet wel bekend zijn dat het eventueel reinigen met hogedruk op die plaatsen geen problemen oplevert. Het aanbrengen is mogelijk middels spuiten, rollen of kwasten. Het bedrijf te Den Haag levert op de behandeling drie jaar verzekerd keur. Daarvoor is het toegelaten door het World Insurance Network.

Reageer op dit artikel