nieuws

Arizona-haard staat ‘op eenzame hoogte

bouwbreed Premium

Faber Westminster, gespecialiseerd in verwarmingskachels, introduceert op de ISH’93 vakbeurs zijn Arizona Stove, een op voet geplaatste gashaard met imitatiehoutblokken en de houtkachel Odense met een verwisselbaar stalen panelenbekleding.

De Arizona is een echte sfeerhaard en wordt geplaatst op een stalen voetstuk. De bijpassende schouw voor het rookafvoerkanaal is in hoogte te varieren van 2450-2600 mm, waarbij de kachel en voethoogte zijn inbegrepen. De kachel heeft een capaciteit van 5,5 kW. Hij heeft een rendement van 78 procent. De afmetingen zijn 824 mm hoog, 700 mm breed en 503 mm diep. De diameter van de pijpmond bedraagt 100 mm. De panoramavormige ruit geeft van veel kanten zicht op het vlammenspel. Het metalen deel van het front bestaat uit gietijzer.

Odense De Odense is een convectorkachel. De dubbelwandige hout kachel heeft voorts een tamelijk schone verbranding. Dat komt mede door de toevoer van secundaire lucht in de kachel, die zorgt voor een naverbranding van het gas. De stookplaats bestaat uit een gietijzeren onder- en bovenrooster. De binnenbekleding is opgebouwd uit vuurvaste tegels. De basistinten van de kachel zijn matzwart of antracietkleur. De stalen bekledingsplaten van de kachel zijn respectievelijk wit, roodkoperkleurig met relief en granietgrijs. Het glas is van 4 mm dik keramiek. De stalen bekledingen in de diverse kleuren zijn als accessoires te leveren door Faber Westminster Verwarmingssystemen uit Leeuwarden, opdat men naar wens de ‘kleur’ van de kachel kan veranderen. De kachel heeft een capaciteit van 7kW, een rendement van 83 procent en een gewicht van 145 kg. Hij is verder 950 mm hoog, 570 mm breed en 410 mm diep. De hoogte voor de achteraansluiting bedraagt tot het hart van de pijpmond 790 mm.

Reageer op dit artikel