nieuws

Amazonehaven in Rotterdam krijgt kade

bouwbreed

De Rotterdamse gemeenteraad is akkoord gegaan met het plan voor de bouw van een kademuur in de Amazonehaven op de Maasvlakte. Havenwethouder Rene Smit heeft hiervoor in eerste instantie f.93 miljoen uitgetrokken.

Met de bouw van de kademuur, die in mei moet aanvangen wordt de eerste fase van het plan Delta 2000-8 mogelijk. Deze behelst onder andere de aanleg van acht speciale (container)terminals voor onder meer de ECT en een railservice-centrum. Met het totale plan is een bedrag gemoeid van tussen de f.1,5 en f.2 miljard. Nu de fusie eerder deze week van de havenbedrijven ECT en Pakhoed-dochter Unitcenter een feit is, is de bijdrage van de Rijksoverheid aan dit po zo goed als zeker. Er wordt een bedrag van f.250 miljoen genoemd.

Reageer op dit artikel