nieuws

ABP verliest kort geding en miljoenen per maand

bouwbreed

De Haagse woninginrichtingszaak Hulshoff hoeft niet op stel en sprong het huidige pand aan het Spui te verlaten. Dat heeft mr. R.R. Portheine van de rechtbank Den Haag bepaald in een kort geding, dat het ABP tegen de woninginrichter had aangespannen. Dat hierdoor het ABP naar eigen zegge maandelijks f. 3,5 miljoen schade oploopt is volgens Portheine geen reden de eis van het ABP toe te wijzen.

Dat de woninginrichtingszaak Hulshoff nog niet het pand, dat moet wijken voor het nieuwe stadhuis/bibliotheekcomplex, hoeft te ontruimen is een forse tegenvaller voor opdrachtgever ABP.

Het ABP vreest dan ook dat de bouw van het complex een vertraging van zeker drie maanden zal opleveren. Zoals bekend moet het complex, naar een ontwerp van de Amerikaanse Richard Meier, eind 1994 worden opgeleverd. On derdeel van dit gebouw vormt tevens de nieuwe behuizing van woninginrichter Hulshoff.

Het huidige pand van Hulshoff had al op 1 maart tegen de vlakte moeten gaan, zodat met de bouw van de bibliotheekvleugel kon worden begonnen.

Hulshoff weigerde echter in december de oplevering van het nieuwe pand, omdat het lekkages vertoonde en slecht bereikbaar was. Pas begin deze maand is de nieuwbouw geaccepteerd. Echter, volgens het contract dat Hulshoff met de gemeente Den Haag heeft afgesloten heeft de woninginrichter vervolgens drie maanden tijd om de nieuwbouw gebruiksklaar te maken. “Daarom zal mijn client het huidige pand op 1 juni aanstaande leeg opleveren” , aldus Hulshoff’s raadsman mr. Thunissen tijdens het kort geding. ABP eiste voor mr. Portheine dan ook een onmiddellijke oplevering van de oude behuizing door Hulshoff. De rechtbankpresident ziet echter niets in de eis.

Volgens Portheine heeft de woninginrichter tijd nodig om de zaak op orde te maken.

Zie ook pagina 3

Reageer op dit artikel