nieuws

Zakapparaat waarschuwt voor schadelijke gassen

bouwbreed Premium

Voor veilig onderhoud en inspectie bij rioleringssystemen levert GroeneveldDordrecht BV de Minigas.

Dit apparaat op zakformaat signaleert de aanwezigheid van schadelijke gassen. Het verstrekt voortdurend informatie over de gasconcentraties en waarschuwt indien een alarmwaarde wordt genaderd.

Het apparaat (42x72x162 mm) is voorzien van een zinken behuizing, speciaal voor explosiegevaarlijke gebieden. Om ervoor te zorgen dat het alarmsignaal tevens in lawaaierige omgevingen valt te horen, is een oortelefoon op het apparaat aan te sluiten. Als voeding valt gebruik te maken van een batterij of oplaadbare accu.

Voor het gebruik in riolen zijn drie verschillende gassensoren nodig in het meetapparaat.

Concentraties van de gassen zijn direct af te lezen op een verlichte display. Tevens klinkt elke tien seconden een pieptoon, als signaal dat de monitor werkt.

Behalve voor gasdetectie in riolen, is de Minigas algemeen te gebruiken voor het signaleren van brandbare gassen, toxische gassen, zoals zwavelwaterstof of koolmonoxide, en zuurstof. De alarmwaarden zijn ingesteld volgens de Nederlandse eisen. Het is tevens mogelijk om de Minigas een vaste opstelling te geven.

Daarvoor valt het toestel in de Safe-T-cube te plaatsen. Deze alarmbox versterkt het signaal en geeft een goed hoorbaar en zichtbaar alarm af. De safe-Tcube heeft een eigen spanningsvoorziening.

Irenehal stand 6252 De Minigas geeft gasconcentratie weer op display.

Reageer op dit artikel