nieuws

Weekeinde nog hetzelfde

bouwbreed

Het rustige en uitgesproken sombere weer houdt dit weekeinde aan.

Het omvangrijke ‘sprokkelhoog’ boven het Europese vasteland blijft namelijk bepalend voor het weekbeeld in onze streken. In de loop van zondag trekt een zich tot meer dan 1040 hPa versterkende kern van de Barentzszee via het Finse/ Russische grensgebied (Karelie) naar de Baltische Staten. De vrieskou, aan de oostzijde van het luchtdrukmaximum, stroomt echter weer naar de Balkan en Turkije. Na het weekeinde wordt een belangrijke verandering verwacht. Het hogedrukzwaartepunt komt boven de Oceaan te liggen.

Tegelijkertijd dalende barometers boven Scandinavie waardoor er boven het Noordzeegebied een noordelijke stroming tot stand komt.

Daarmee wordt drogere en koudere lucht uit de poolstreken aangevoerd.

Daarin ke enkele winterse buien tot ontwikkeling komen maar er zijn nog geen aanwijzingen dat een en ander in een vorstperiode uitmondt.

Weersverwachting voor het weekeinde: Zaterdag: Wolkenvelden, plaatselijk mist maar geen neerslag. Zwakke wind uit zuidelijke richtingen.

Temperaturen rond het vriespunt tijdens de nacht en vroege ochtend. ‘sMiddags maximaal rond 2OC-3OC.

Zondag:Wolkenvelden, ook af en toe zon en droog. Tot matig toenemende wind uit zuid tot zuidwest. Middagtemperaturen rond 4OC.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels