nieuws

Verenproducent lijdt fors verlies

bouwbreed

Weweler, producent van veer systemen in onder zware vrachtwagens, heeft over 1992 een voorlopig verlies geleden van f.500000. Door de aanpassingen in de organisatie kan dat zelfs oplopen tot f.1,3 miljoen.

In 1991 werd nog een winst behaald van f.2,7 miljoen.

Weweler heeft vorig jaar sterk geleden onder de afzetvermindering van luchtveersystemen en tegenvallende ontwikkelingen in Frankrijk. De omzet liep terug van f.112,8 miljoen in 1991 tot f.97,4 miljoen. Het bedrijfsresultaat daalde van f.11,2 miljoen tot f.3,9 miljoen.

Voor 1993 wordt geen belangrijke opleving voorzien van de voor Weweler relevante markten. Dank zij het in het afgelopen jaar in gang gezette programma voor kostenreductie wordt wel een verbetering van het resultaat verwacht. November vorig jaar liet Weweler nog weten over 1993 op een herstel van de winstgevendheid te rekenen.

Reageer op dit artikel