nieuws

Twee 5-kilo hamers en bit-box bij Wurth

bouwbreed

Wurth Nederland BV te ‘sHertogenbosch introduceert op de Bouwbeurs een drietal, voor Nederland, nieuwe produkten. Het betreft hier een boor- en bikhamer BMH 40E, de bikhamer MH 12-E en een bit-box voor het overzichtelijk opbergen van bits.

De nieuwe boor- en bikhamer BMH 40-E is een van de noviteiten van Wurth op de Bouwbeurs.

De boor- en bikhamer BMH 40-E en de bikhamer MH 12-E zijn, afgezien van het feit dat met de BMH 40-E naast het bikken ook geboord kan worden, identiek. Het opgenomen vermogen bedraagt 950 W bij een spanning van 220 V.

Beide hamers zijn voorzien van een SDS max. gereedschapsopname en leveren een slagfrequentie van ca. 3000 slagen per minuut. Door de telkens 30O draaibare, twaalfvoudig vergrendelbare beitelplaatsing is iedere hoek eenvoudig te bereiken. De hamers zijn uitgerust met een elektronisch systeem dat zorgt voor een traploze instelling van de slagfrequentie. De rondom draaiende hulpgreep is ook voor linkshandige gebruikers eenvoudig te hanteren. Bovendien ontziet deze trillinggedempte handgreep de gewrichten en maakt zodoende het werken met deze hamers een stuk veiliger en comfortabeler. Beide machines zijn daarnaast nog voorzien van een controlelampje dat aangeeft wanneer de koolborstels verwisseld dienen te wor den. Het ingebouwde elektronische systeem functioneert bij de BMH 40-E tevens als beinvloedings-element van het constante toerental bij het boren.

De boorcapaciteit van de BMH 40-E is, met gebruikmaking van een hardmetalen kroonboor, gaten te boren in beton tot een doorsnede van 55 mm.

Bit-box Op elke werkplek waar veel geschroefd wordt mogen bits niet ontbreken. Echter, er is weinig erger dan een foutieve bit in een schroef en de hieruit resulterende problemen bij de kracht-overbrenging. Wurth heeft hiervoor een oplossing bedacht en levert speciaal op de bouwbranche afgestemde bit-assortimenten.

Alle bits zijn overzichtelijk gerangschikt in een stevige me talen cassette. Door een kleurcode-systeem is het mogelijk, in een oogopslag, de juiste bit bij de juiste schroef te kiezen.

Hiertoe corresponderen de kleuren van elke bit met de verpakkingen van alle Wurth schroeven waarop een gekleurd bitje staat afgebeeld.

Wurth levert bits voor nagenoeg alle gangbare schroefsoorten zoals Phillips, Pozidrive, Torx, Sit of schroeven met zaagsnede. In totaal zijn er acht cassettes verkrijgbaar die elk 36 bits met 1/4″ aansluiting bevatten. De kleur-code bits hebben een lengte van 25 mm.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels