nieuws

Truckmixer-oudje in nieuw jasje

bouwbreed

Machinegebruikers bezoeken de Bouwbeurs niet direct voor het zware bouwmaterieel.

Daar zijn weer andere evenementen voor. Wanneer er dan toch een machine staat, is zijn verschijning tussen de geexposeerde bouwprodukten des te opvallender.

Dat gold voor een truckmixer die op de onlangs gehouden Bouwbeurs te Utrecht in de stand van VOBN onder de lampen stond.

Dit oudje, een 3 ‘kuubs’ Daftruckmixer, was speciaal voor de beurs in een nieuw jasje gestoken en opgesierd met de re genboogkleuren die voorkomen in het nieuwe logo van de branchevereniging voor de betonmortelindustrie, de VOBN. Ook deze wagen is alweer lang uit het straatbeeld verdwenen maar liet nog eens zien dat de technologische ontwikkeling ook op het gebied van betonmorteltransport in de afgelopen 25 jaar niet heeft stil gestaan. Hoe nietig steekt deze twee-asser af bij de huidige moderne 12 en zelfs 15 ‘kuubs’ voertuigen met vier en vijf assen die thans door de betonmortelcentrales worden geexploiteerd.

Reageer op dit artikel