nieuws

Stukadoor laat stier springen

bouwbreed

Bij het labyrint van het Bedrijfschap Stukadoors-,Terrazzo- en Steengaasstellersbedrijf uit Woerden vormt zich gestaag het beeld van het klassieke stierspringen. De huidige kampioen stukadoren, Edwin Schilder, geassisteerd door nummer twee, Lex Rolvink, maken er een heuse sgraffito van. In oktober vertegenwoordigt Edwin ons land op de internationale beroepenwedstrijden in Taiwan.

Zaterdag moet hij klaar zijn met de afbeelding. Deze is vorm gegeven door de jonge kunstenaar Eelco Metman (rechts). Hij ontwierp eveneens een tweede sgraffito waarop de Minotaurus, het monster uit het labyrint van keizer Minos. Het labyrint van het schap is minder gevaarlijk. Mochten bezoekers er toch verdwalen, dan treffen ze al gauw Ariadne met de rode draad om ze er weer uit te leiden. De mythe doet de ronde dat stukadoors zich er zo op hun gemak voelen dat ze met dat vertrek geen haast hebben.

En zolang ze er zijn ke ze gelijk nog demonstraties bijwonen met zogenoemde marmer-glanspleisters.

Marijkehal-stand 1080

Reageer op dit artikel