nieuws

Stichting Anodiseren bestaat kwart eeuw

bouwbreed

Tijdens de Bouwbeurs zal de Stichting Anodiseren een reden voor een feestje hebben.

Immers, het is dit jaar 25 jaar geleden dat deze stichting door de Nederlandse anodiseerbedrijven in het leven is geroepen. Op de Bouwbeurs zal de club het jubileum met diverse activiteiten luister bijzetten.

Het doel van de Stichting Anodiseren is het gebruik van geanodiseerd aluminium te bevorderen en de kwaliteit van het anodiseren op hoog peil te houden. Daartoe wordt in de bedrijven een modern systeem van kwaliteitsbeheersing gehanteerd. De jubilerende stichting is lid van de European Anodisers Associations EURAS en is tevens licentiehouder van het EURAS/EWAA-kwaliteitskeurmerk.

Recente activiteiten die de stichting op haar naam heeft staan zijn onder andere het gezamenlijk opzetten van het systeem van kwaliteitsbeheersing, intensieve deelname aan de Qualanod-activiteiten voor het opzetten en voortdurend op peil houden van het Europese kwaliteitsmerk en het geven van technische voorlichting zoals de publikatie ‘Aluminium en Anodiseren’ en de brochure ‘Reinigingstips voor geanodiseerd aluminium’.

Verder is de stichting een regelmatige deelnemer en organisator van technische tentoonstellingen en het aanpakken van technische onderwerpen op het gebied van anodiseren en de milieuproblematiek.

Toekomst Overigens is de toekomstverwachting van het stichtingsbestuur groot. “Illustratief” , zo wordt door de stichting met enige trots vermeld “voor de grote vlucht die anodiseren neemt is het feit, dat in Nederland de produktiecapaciteit zal worden verdubbeld.”

Reageer op dit artikel