nieuws

‘Star’ goed bestand tegen vandalisme

bouwbreed

Kone Starlift introduceert op de Bouwbeurs zijn nieuwe lift ‘Star’ voor de nieuwbouw van meergezinswoningen. Hij moet de traditionele Starlift voor een belangrijk deel gaan vervangen. Een van de belangrijkste voordelen van de Star is, dat hij zodanig is geconstrueerd dat hij in hoge mate is bestand tegen vandalisme. De knoppen zijn zodanig stevig en in de wand ingebed, dat er niet veel anders mee valt te verrichten, dan erop te drukken. De verlichting in het plafond van de lift is in een vlak met het plafond aangelegd, zodat daar niets aan valt te vernielen. De lift bestaat uit een stevige stalen doos van vooroorlogse degelijkheid. Deze wordt bij de bouw vooraf aangebracht, waardoor hij tijdens de afbouw als bouwlift kan worden gebruikt. Dat is een belangrijk voordeel van de Star, omdat daardoor tegelzetters, stukadoors en anderen gemakkelijk hun materialen ke transporteren. Dat bevordert de werksnelheid en voortgang.

Met de installatie van de stalen kooi wordt tevens voorkomen dat de lift al is uitgewoond voordat hij voor het vervoeren van bewoners wordt gebruikt.

Pas op het laatste moment wordt de lift bekleed.

Bekleding De wandbekleding kan uit verschillende materialen naar keuze bestaan. Dat kan zijn een staalplaten bekleding met een kunststofcoating in de standaardkleuren grijs en lichtbeige. Andere kleuren zijn volgens het bedrijf uit Voorburg op aanvraag mogelijk.

Een andere bekledingsvorm bestaat uit een volkern kunststofpaneel in vier moderne kleuren. Als derde mogelijkheid is er de roestvaststalen uitvoering. Er zijn twee liften, namelijk van 630 kg voor acht personen en de lift van 1000 kg voor het vervoer van dertien personen. De liften zijn eenzijdig toegankelijk en zijn voorzien van telescopische deuren.

Ze hebben een geregelde draaistroommotor. Deze zorgt voor een gelijkvloerse stop, dus zonder hoogte verschillen tussen lift- en verdiepingsvloer.

De aandrijving kan naar omstandigheden bestaan uit een hydraulische- of elektrische uitvoering.

Bernhardhal stand 3147 Uitstekende delen zoveel mogelijk voorkomen.

Reageer op dit artikel