nieuws

Smit Tak gaat werken aan brug in Denemarken

bouwbreed Premium

Het Rotterdamse sleep- en bergingsbedrijf Smit Tak heeft een Deense order ter grootte van f.21 miljoen binnengesleept. Het gaat om vervoer- en installatiewerkzaamheden aan de Oostbrug die gebouwd wordt boven de Grote Belt, het water tussen de Deense eilanden Funen en Sjaelland.

Smit Tak wordt ingeschakeld om achttien betonnen zinkbakken en twee maal achttien pierschachten naar hun plaats te brengen. Daarvoor zet het bedrijf vijftig mensen en zes vaartuigen in. Speciaal voor deze klus laat Smit een drijvende bok ombouwen om de caissons van 3000 ton te ke heffen. De Oostbrug moet de grootste hangbrug (6,8 kilometer) ter wereld worden.

De totale oeververbinding over de Grote Belt gaat bestaan uit twee bruggen en een tunnel.

Reageer op dit artikel