nieuws

Plan voor forse uitbreiding metronet Brussel

bouwbreed Premium

Vijf grote Belgische vastgoedmaatschappijen hebben een plan ontwikkeld voor de aanleg van een 12,5 kilometer lange metrolijn in Brussel. De nieuwe lijn zou het Zuidstation in de Belgische hoofdstad en de nationale luchthaven Zaventem met elkaar moeten verbinden. Het Zuidstation is het toekomstig aankomststation van de train a` grande vitesse (TGV) uit Parijs. De vastgoed-maatschappijen hebben voor het uitvoeren van het plan een gezamenlijke nv opgericht met de naam Eurometro.

De aanleg van de Eurometro zou volgend jaar moeten beginnen en vijf en een half jaar duren. De operatie vergt een investering van naar schatting 20 miljard frank (ruim een miljard gulden). Het gaat om uitsluitend particulier kapitaal.

De nieuwe metrolijn zou voor een deel gebruik ke maken van een bestaand traject.

Verder zou er een nieuwe tunnel van 6700 meter lang moeten worden geboord.

Het Belgische ministerie van Verkeer bevestigde het bestaan van het plan, maar wilde er niet onmiddellijk op reageren.

Reageer op dit artikel