nieuws

Op Quadro isolatie valt direct te branden

bouwbreed

Isover presenteert op de Bouwbeurs onder andere zijn tweede generatie steenwol isolerende plaat voor gebrande dakbedekking. De cachering ervan zit hecht in de steenwol.

De cachering is hecht verbonden met de isolatie.

Het geheel kan aan het stalen dak worden bevestigd met boorschroeven en volgplaten.

De isolerende plaat heet Isover Panotoit Quadro. De steenwolplaat met daarop de gewapende afdekking,ook wel cachering genoemd, is dermate degelijk, dat met een eenlaagse gebrande toplaag- dakbedekking van APP of SBS gemodificeerde bitumen kan worden volstaan. Daarmee wordt een duurzame en vooral ook stormvaste dakbedekking verkregen. De bijzondere eigenschappen van de isolatieplaat zijn te danken aan een serie maatregelen. De met glasvezel gewapende bitumineuze cachering zit namelijk door een speciaal procede verankerd in de steenwol met een hoge densiteit. De wapening wordt gevormd door een dicht net van glasdraden met een hoge treksterkte gecombineerd met een extra glasvlieslaag. De bitumineuze cachering is afgewerkt met een zeer dunne polypropyleen wegbrandfolie. Deze is aan de beide korte zijden van de isolatieplaat omgeslagen tot aan de onderzijde toe om schade bij storm te voorkomen.

De wapening en cachering heeft een grote ponsweerstand. Dat is gunstig voor de mechanische bevestiging. Het isolatiepakket is goed te belopen. Als op andere ondergronden dan staal moet worden gewerkt, gelden andere bevestigingstechnieken.

Verder presenteert Isover zijn ontwerp-keuzemodel en bestekservice voor het toepassen van zijn isolatiepakketten in buiten- en binnenwanden, hellende- en platte daken, vloeren, plafonds en installaties.

De bestekservice is geheel geent op het Stabu bestek.

In ‘boekvorm’ is een hoofdzoekstructuur opgenomen. Via een aantal keuzecriteria gaat men naar vervolgbladen. De keuzemogelijkheden zijn ook grafisch weergegeven. Ook kan men een keuze maken uit de gewenste produkteigenschappen om zo bij een systeembeschrijving te komen in de vorm van een bestekspost.

Garantie Voorts heeft het bedrijf de vijf sterren garantie ingevoerd.

Daarmee garandeert het de spouwmuurisolatie in zijn poen voor de duur van tien jaar. Gegarandeerd wordt onder meer dat invloeden van buitenaf het produkt niet ke benadelen alsmede de vochtongevoeligheid ervan.

Verder garandeert het bedrijf de stabiliteit en vormvastheid van de produkten en een juiste verwerking ervan volgens het Isover Komo attest-met-certificaat, eventueel aangevuld met aanvullende verwerkingsvoorschriften.

Irenehal-stand 3080

Reageer op dit artikel