nieuws

Onderzoek: geen asbestdeeltjes bij schilderen Geleense flats

bouwbreed

Bij het schilderen van asbesthoudende gevelmaterialen van flats in Geleen komen geen asbestdeeltjes vrij. Dit blijkt uit een onderzoek van een technisch bureau dat in opdracht van de woningvereniging Geleen een onderzoek instelde bij het schilderen van een proefgedeelte. Volgens directeur H. van Eygelshoven van de woningvereniging is in het geanalyseerde luchtmonster geen verhoging van asbestdeeltjes waargenomen. Ondanks het positieve resultaat wacht de woningvereniging met het laten uitvoeren van het schilderwerk het verloop van de door de bedrijfsvereniging van het Bedrijfschap voor Schildersbedrijven gestarte procedure af.

Volgens de cao-bepalingen van deze bedrijfsvereniging is het werken met asbest verboden.

Om die reden heeft de bedrijfsvereniging de vereiste ontheffing geweigerd. Volgens de heer Van Eygelshoven gaat de bewuste cao-bepaling verder dan wat de overheid voorschrijft. In het zogenaamde Asbestbesluit van 1991 staat dat het bewerken van asbest is toegestaan bij onderhoudswerkzaamheden mits tijdens het werk een aantal veiligheidsvoorschriften in acht wordt genomen.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels