nieuws

Omzet Grundfos groeit minder dan verwacht

bouwbreed Premium

De Nederlandse vestiging van de Deense pompenproducent Grundfos ondervindt last van de terugval in de woning- en utiliteits-bouw. De onderneming verwacht dat de omzetgroei over het boekjaar 1992/1993, dat sluit op 30 april 1993, achterblijft bij eerdere jaren. “Door geringere bestedingen en de zachte winter zal onze omzet slechts met 10 procent groeien” , verklaart Paul Hogenbirk van Grundfos Nederland. “Over het boekjaar 91/92 steeg de omzet nog met 16,5 procent tot f.46,9 miljoen.” De onderneming geeft haar resultaten niet vrij. In de cijfers zijn volgens Hogenbirk niet de activiteiten van Grundfos Waterdam, Aqualectra Service en Grundfos Motorsystems verwerkt. “Procentueel komt het merendeel van onze omzet voor rekening van pompen die worden toegepast in de woning- en u-bouw. Als gevolg van NMP+ is de afzet van energiebesparende regelsystemen toegenomen.” Bijna tien maanden na het sluiten van de boeken kwam de houdstermaatschappij van Grundfos Nederland, The Poul Due Jensen Foundation, met de cijfers over 1991/1992. Het internationaal operende bedrijf realiseerde bij een omzet van DKK4,5 miljard een nettowonst van DKK224 miljoen.

In het boekjaar 1990/1991 behaalde pompenproducent nog een winst van DKK232 miljoen. De achteruitgang is vooral te wijten aan de verliezen van een aantal deelnemingen.

Reageer op dit artikel