nieuws

Morgenavond neerslag

bouwbreed Premium

Vandaag en deels morgen is het rustig en droog winterweer.

Vanaf donderdagavond komt daar verandering in. Een depressie in de IJslandregio biedt zich namelijk over de Noordzee naar het zuiden uit.

Het frontensysteem veroorzaakt vooral donderdagavond en vrijdagnacht regen en mogelijk sneeuw. Aan de westflank van het lagedrukgebied zakt een tong van zeer koude poollucht over de Britse eilanden richting Iberisch schiereiland en het westelijk deel van de Middellandse Zee. Dat heeft tot gevolg dat er boven de Riviera een depressie ontstaat die waarschijnlijk de zuidhellingen van de Alpen van een flink pak sneeuw gaat voorzien. In hoeverre wij iets met het systeem te maken krijgen is onduidelijk.

Gisteren was het prachtig winterweer met op veel plaatsen de eerste

pleet zonnige dag sedert de 1ste februari. In de nacht en vroege ochtend vroor het op veel plaatsen matig. Eerbeek en de Luchthaven Groningen registreerden -5.7OC en nabij het aardoppervlak werd ruim 9OC vorst waargenomen.

Weersverwachting voor donderdag: In de middag en avond toenemende bewolking gevolgd door regen en mogelijk sneeuw. Tot matig en langs de kust krachtig toenemende wind uit zuidelijke richtingen. Middagtemperaturen rond 5OC.

Reageer op dit artikel