nieuws

Meer hijsvermogen in nieuw Euro-Model

bouwbreed Premium

In de nieuwe elektrische takel Euro-Model 2000 van GIS AG zijn enkele belangrijke technische verbeteringen en vernieuwingen doorgevoerd. De fabrikant die door Mijnsbergen BV uit Mijdrecht in ons land wordt vertegenwoordigd en als eerste, naar men meent, in zijn takels standaard een 24 Volt zwakstroombesturing bouwde, heeft in dit nieuwe takeltype een belangrijk groter hijsvermogen ke realiseren.

GIS-industrietakel uit de nieuwe serie EuroModel 2000.

Afhankelijk van het type en kraangroep biedt het EuroModel een tot 60% groter hijsvermogen. Volgens de nieuwe FEM normen valt dit takeltype onder de kraangroep van 2m tot 4m.

Standaard is de nieuwe serie uitgevoerd met een 42 Volt zwakstroombesturing en magneetschakelaars en is naar wens van de gebruiker een ingebouwde nood-stopschhakelaar te leveren. De slipkoppeling met asbestvrije voering is tegen overbelasting beveiligd.

Wago aansluitklemmen zonder schroeven bieden een groot onderhoudscomfort en dat geldt evenzeer voor het verbeterde remsysteem.

De fraai gestyleerde takel in goud en antraciet grijse tinten heeft een stijlvol gevormde bedieningsschakelaar, te leveren met 2- of 4 knoppen al of niet voorzien van een noodschakelaar.

Het nieuwe aandrijfconcept heeft geresulteerd in een compacte takelconstructie met opvallend geringe inbouwhoogte.

Reageer op dit artikel