nieuws

Matrix komt met oplossing voor doorgaande liggers

bouwbreed

Je zou het -overdonderd door de prachtige plaatjes en schitterende technieken- soms bijna vergeten, maar de computer doet ook nog steeds dienst als een zeer praktisch hulpmiddel op de ‘werkvloer’ en ook op dit terrein zijn er noviteiten te melden. Software-ontwikkelaar Matrix Software Innovatie Centrum uit Nijmegen bijvoorbeeld zal op de beurs een programma introduceren voor het ontwerpen en berekenen van doorgaande liggers.

Het pakket, BouwLigger genaamd, is een volledig geintegreerd pakket dat door de makers uniek wordt genoemd omdat het zowel mechanica met steunpunt-optimalisatie als een lastengenerator (NEN 6702) en ontwerpprogrammatuur voor betonwapening (NEN 6720) en staal (NEN 6770/72) omvat. Anders gezegd:de staal- en betonconstructeur kan met BouwLigger geheel uit de voeten. De compleetheid van het systeem is echter niet het enige waarmee Matrix zich in zijn markt onderscheidt. BouwLigger vertaalt namelijk de door de gebruiker ingevoerde geometrische gegevens direct in een tekening die door laatstgenoemde kan worden gemanipuleerd.

Het pakket voert op basis van de in de tekening ingevoerde gegevens de berekeningen uit, met als voordeel dat de constructeur ook echt ‘ziet’ wat er gebeurt.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels