nieuws

MAN Nutzfahrzeuge AG sluit contract met Raba

bouwbreed

Nadat verleden jaar juli reeds een ‘letter of intent’ tussen beide partijen was ondertekend is het samenwerkingscontract tussen MAN Nutzfahrzeuge en de Hongaarse Raba-fabrieken nu definitief gesloten.

Door deze samenwerking ke de Hongaren de MAN G90-serie van 6 tot 10 ton GVW en motoren uit de D08 en D28-serie gaan bouwen.

De in Gyor gevestigde Rabafabriek heeft de exclusieve MAN-rechten verworven voor Hongarije. De leveringen door MAN omvatten onderdelen, dieselmotoren en componenten zoals complete cabines. Raba krijgt door de ondertekening van deze overeenkomst de mogelijkheid MAN’s van 6 tot 10 ton te produceren en te verko pen. Bovendien zullen er ook MAN-motoren in Ikarus-bussen en Raba vrachtwagens worden gemonteerd. Ook voor toepassing als stationaire motor zal Raba een beroep ke doen op het Duitse merk.

In het raam van deze cooperatie past ook de samenwerking met MAN bij de verdere ontwikkeling van MAN-componenten, vooral in verband met met de toekomstige Europese voorschriften voor optimalisatie van de milieuvriendelijkheid van bedrijfswagens.

Overigens bestaat de samenwerking tussen MAN en Raba al ruim vijftig jaar. De eerste licentie-overeenkomsten werden in 1937 gesloten en in 1967 en 1970 vernieuwd.

Reageer op dit artikel