nieuws

MAN nu in categorie voor klein rijbewijs

bouwbreed

In de lichte G-90 serie heeft MAN nu ook een variant op de markt gebracht in de klasse van 3500 kg GVW. Met dit lichte model betreedt MAN een voor deze fabrikant nieuw marktsegment. Als basis voor het nieuwe model geldt het type 6.100F met D0824 GF02 motor.

Deze motor levert bij 2700 toeren per minuut een vermogen van 75 kW (102 pk) Het remsysteem heeft enige aanpassing ondergaan om te ke voldoen aan de zwaardere remeisen voor 3500 kg en wordt door toepassing van een Silent Pakket op de motor, tegemoet gekomen aan de voor deze klasse geldende geluidseisen.

De lichte MAN G90 heeft een eigen massa van 2600 kg waardoor een bruto laadver mogen resteert van 900 kg. De wagen is standaard uitgerust met een 5-bak en een hydraulisch bekrachtigde ZF stuurinrichting.

De bovenbouw rust rondom op paraboolveren, met schokdempers en stabilisatoren. Het tweekrings vollucht lastafhankelijke remsysteem heeft automatische remstellers, vorstbeveiliger en asbestvrije remvoeringen.

Het chassis wordt geleverd in twee wielbases waarmee keuze mogelijk is uit verschillende laadbaklengten van 4200 tot 5100 mm. De cabine meet over de spatborden een breedte van 2100 mm en over de achterwielen 2200 mm. Het maximum aanhangwagen-gewicht bedraagt met oplooprem 3500 kg, waardoor een treingewicht mogelijk is van 7 ton.

Reageer op dit artikel