nieuws

LZE-Zonneboiler Luigjes liggend uitgevoerd

bouwbreed

Luigjes Zonne Energie brengt een nieuw type zonneboiler op de markt. Deze LZE-zonneboiler, is in tegenstelling tot de traditionele, niet verticaal uitgevoerd, maar horizontaal.

Dat wil dus zeggen dat hij liggend is te installeren. Het grootste probleem voor zonneboilers is niet zelden de ruimte onder het hellende dak. Vaak is die ruimte te krap of aan de krappe kant voor het opstellen van boilers. Zeker als er een grotere watervoorraad wordt verlangd. De LZE-zonneboiler biedt in dergelijke gevallen een heel goed alternatief. De boiler heeft een waterinhoud van 120 liter. Hij is evenals zijn staande broer uitgerust met een naverwarmer. Tevens is hij aan te sluiten op een combiketel, of een boiler. De boiler van het bedrijf uit Barneveld, is getest door TNO. Met de boiler wordt evenals bij andere zonneboilers ongeveer 200 m op aardgas per jaar bespaard.

Reageer op dit artikel