nieuws

Lijmtechniek beperkt kosten schuifraam

bouwbreed Premium

Door gebruik te maken van lijmtechnieken uit de auto-industrie is Intal BV er in geslaagd aanzienlijk te besparen op het materiaalgebruik voor een geisoleerd schuifraam. Dit aluminium Accent-raam voldoet zonder problemen aan de kwaliteitsklasse B100. Daarmee komt de prijs van het complete raam onder de driehonderd gulden per vierkante meter te liggen.

De profielen van het schuifraam zijn vervaardigd van geextrudeerd aluminium en zijn in elke RAL-kleur te moffelen. Voor de thermische onderbreking is halverwege de doorsnede van de frameprofielen en de vaste middenstijl een polyurethaan verbinding aangebracht.

De toegepaste lijmtechniek is onder meer gebruikt voor het maken van geisoleerde raampanelen. Ook voor het vastzetten van de aluminium hoekverbindingen past het bedrijf uit Geldermalsen lijmtechniek toe, in combinatie met vastponsen.

Het vaste paneel van het schuifraam wordt direct in het frame geplaatst. Het rust op glassteunen en is beveiligd tegen uittillen. Het schuivende paneel is voorzien van een kunststof (POM) afwerkprofiel, dat over een rvs-strip loopt. Het is mogelijk om aan een zijkant van het raam een vertikaal ventilatierooster in het frame op te nemen. Ten behoeve van (extra) ventilatie is het raam voorzien van een kierstandsluiting. Deze beveiligt het raam tevens tegen inbraak.

De toegepaste dubbele beglazing bestaat uit 5-12-4 floatglas. Behalve dit type glas is het eveneens mogelijk om andere glassoorten in het schuifraam toe te passen, zoals gelaagd glas, gehard glas of zonwerend glas.

Margriethal-stand 4070 Doorsnede van het Intal Accent raam.

Reageer op dit artikel