nieuws

Leegstand kantoren in Adam zorgwekkend hoog

bouwbreed

Er is geen zicht op dat de forse leegstand van kantoren in Amsterdam zal teruglopen. Door de omvangrijke nieuwbouw van kantoren stond begin 1992 al 9,6 procent van de voorraad leeg, wat neerkomt op 520.000 m2. Wenselijk voor een goede markt is een leegstandsniveau van 4 tot 5 procent.

Dit wordt gemeld in de jongste DRO-publicatie van de Dienst Ruimtelijke Ordening Amsterdam (DRO). De twee samenstellers van het rapport ‘De Amsterdamse kantorenmarkt vertoont steeds grotere verschillen’ zien dat door deze ontwikkeling minder poen voor de verhuurmarkt in aan bouw worden genomen. “Wel komen er nog diverse poen voor eigen gebruikers bij. De nadruk zal meer gaan liggen op de bouw voor eigen gebruik” , aldus de samenstellers.

De verwachting is dat de leegstand verder zal oplopen. De meeste leegstand komt voor in Amsterdam-west en in de directe omgeving van Amsterdam, zoals Diemen en Badhoevedorp.

Toch meent DRO dat sommige gebieden in en om Amsterdam zich onderscheiden in positieve zin. Volgens gegevens uit november 1992 loopt de leegstand in Amsterdam-Zuidoost en Teleport terug.

Reageer op dit artikel