nieuws

Kunstwerk van aluminiumraam

bouwbreed

De stand op de Internationale Bouwbeurs van het Aluminiumbedrijf Reynaers uit het Noord Brabantse Schijndel wordt kleurrijk opgefrist met een kunstwerk van Clemens Briels. De kunstenaar heeft een aluminium raamprofiel dat door Reynaers is geleverd beschilderd.

Briels noemt zijn kunst Antipodisme. Deze term heeft in zijn geval meerdere betekenissen. Het gaat hier in eerste instantie om ‘tegenvoeters’ van zijn vroegere activiteiten die op het reclamevlak lagen. Maar het gaat ook over de antipode van zijn gedachten en fantasieen. Ook van het kunstwereldje zou je Clemens Briels een tegenvoeter ke noemen.

Zijn opvattingen over wat goed en niet goed is in de kunst zijn zoals bekend op zijn zachtst gezegd controversieel. “Mijn werk” , zo benadrukt de kunstenaar “valt op en is in korte tijd bekend geworden, en dat is eigenlijk ongepast volgens veel collegas.”

Het aluminiumraam dat de Reynaers’ stand siert is nu eens niet uitgevoerd in welke RAL-kleur dan ook, maar valt op door de wilde maar ook frisse acrylaat-kleuren.

Reageer op dit artikel