nieuws

Klover WS 400 houdt van zware brokken

bouwbreed

Door boomstobben en andersoortig zwaar (sloop)hout vooraf te kloven en te verkleinen kan belangrijk op transport- en stortkosten worden bespaard.

Om die reden heeft Componenta een zogeheten houtklover ontwikkeld die zich laat gebruiken aan de graafarm van een hydraulische machine.

Vorig jaar kon voor het eerst op de TKD met dit type houtschaar kennis worden gemaakt door middel van het type WS 300, een middelzware klover die goed raad bleek te weten met zwaarwichtige houtbrokken. Altijd blijkt in de praktijk weer behoefte aan werktuigen die net weer iets meer aanke en dat geldt ook hier weer.

Componenta zorgde derhalve dat ook aan deze vraag werd tegtemoet gekomen en heeft nu een zwaarder model houtklover, de WS 400, voorgesteld.

Dit werktuig is geschikt is voor montage aan graafmachines met een eigen massa van 25 ton en zwaarder en heeft een snijlengte van 400 mm.

Sloophout Behalve stobben kan deze schaar ook zwaar sloophout aan waarbij de vier snijtandenin een beweging het hout kloven en verder verkleinen.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels