nieuws

Klant geeft de maat

bouwbreed Premium

Voortaan geeft de klant de maat aan bij het bestellen van Vigro Plus kozijnen. Het is vanaf medio april niet meer nodig van het ‘modulaire systeem (maten oplopend met 100 mm) uit te gaan, dat De Vries Gorredijk BV al jaren hanteert. De maten ke nu met telkens tien milimeter oplopen. Dat maakt deze kozijnen tevens geschikt voor de renovatie. Daarbij kan de opdrachtgever kiezen uit meranti of oragon pine. Voor de laatste houtsoort (duurzaam heidsklasse III) eist de Stichting Keuring Hout bij dit type kozijn overigens geen houtverduurzaming. Dit dankt de kozijnenfabrikant aan de halfopen verbinding tussen stijl en onderdorpel. Dit voorkomt dat water in de verbinding kan dringen en daar het hout zou aantasten.

Op de beurs presenteert het bedrijf eveneens een deursysteem voor aangepast bouwen.

Ten behoeve van rolstoelgebruikers is dit voorzien van een extra verlaagde drempel.

Deze aluminiumdrempel is bestemd voor een naar binnendraaiende deur. Om te voorkomen dat water door winddruk naar binnen wordt gedrukt zijn zowel de onderdorpel als de stijlen voorzien van een dubbele kierdichting. Het vocht dat tussen beide afdichtingsprofielen wordt opgevangen komt uiteindelijk in een gootje buiten de deur terecht.

Irenehal-stand 4032

Reageer op dit artikel