nieuws

Jongeneel legt nadruk op Canadese Hemlock

bouwbreed

Jongeneel vraagt dit jaar op de Bouwbeurs te Utrecht uitdrukkelijk aandacht voor het Canadese hout Hemlock als alternatief voor het tropisch hardhout, dat wordt bedreigd.

Het is voor het eerst dat de Jongeneelgroep zich als totaal aaneengesloten groep presenteert onder de naam Jongeneel met de hoofdvestiging in Utrecht. Behalve voor het bestaande grote assortiment houtprodukten vestigt Jongeneel in het bijzonder de aandacht op Hemlock. Dit is het nieuwe produkt Canfor Superior Scantings, dat hiervan is gemaakt. Het is een goed alternatief voor raam- en kozijnhout van tropisch hardhout.

Tevens benadrukt het bedrijf de toepassing van het in sterke opkomst zijnde MDF-plaatmateriaal voor de bouw.

In de voorgaande jaren behoorden tot de groep niet alleen de regionale Jongeneelvestigingen, maar ook vestigingen van de Houtunie, Schoenmakers, Donker & Middelhoven, Van Dijk & Van Schijndel en Nationale Houthandel. In het afgelopen jaar zijn vijftien naamswijzigingen doorgevoerd. Op de Bouwbeurs is de Jongeneelgroep aanwezig namens 35 regionale Jongeneelvestigingen. Jongeneel biedt zijn uitgebreide assortiment hout, plaat en andere materialen aan onder het motto ‘het hout nooit op’.

Volgens de groep zal de bezoeker het voordeel van de landelijke spreiding duidelijk merken. Een van de voordelen daarvan is, dat bij de ene vestiging kan worden gekocht en dat de materialen bij de andere worden opgehaald. Dat maakt de flexibilisering van handelen optimaal. Overal gelden dezelfde voorwaarden en betalingsregels. Een theatershow over hout maakt deel uit van de presentatie.

Bernhardhal stand 2280

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels