nieuws

Hoge toren in centrum van Hilversum

bouwbreed

De gemeenteraad van Hilversum buigt zich binnenkort over een plan van projectontwikkelaar Matser voor de bouw van een 48 meter hoge toren op de hoek van de Stationsstraat/ Schapenkamp. De toren is ontworpen door architect Frits van Dongen.

Het ontwerp voorziet in een glazen ovalen toren van dertien bouwlagen. Aan de buitenkant zijn ijzeren lamellen voorzien als zonwering. De bedoeling is dat de toren, waarin kantoorruimten gedacht zijn tot een totaaloppervlakte van 9500 vierkante meter, komt te rusten op een in een vierkant gemetseld gebouw van drie bouwlagen. De hoogte van die onderbouw, te gebruiken voor huisvesting van publieke diensten, is ongeveer tien meter.

Met de uitvoering van het po is een investering gemoeid van om en nabij f.30 miljoen.

Reageer op dit artikel