nieuws

Heathrow wil fors uitbreiden

bouwbreed Premium

De Londense luchthaven Heathrow gaat een vergunning aanvragen voor de aanleg van een vijfde passagiersterminal.

Daarmee wil Heathrow zijn capaciteit vergroten van 44 miljoen passagiers in 1992 tot 80 miljoen in 2002. Met de bouw is een investeringsbedrag gemoeid van f. 2,4 miljard. Toestemming verwacht BAA, de eigenaar van Heathrow, niet voor 1997. De nieuwe terminal zal groter zijn dan de twee bestaande terminals, het centrale passagierscomplex met de terminals 1, 2 en 3, en de nieuwe satellietterminal 4. De nieuwe vijfde terminal is gepland tussen bestaande startbanen op een plek waar nu een afvalverwerkingsbedrijf is gevestigd.

Dat is ten westen van andere terminals, vlakbij de snelweg M25. BAA verwacht niet dat er voor de nieuwe terminal ook nieuwe start- of landingsbanen moeten worden aangelegd om het grotere aantal passagiers te ke verwerken.

Reageer op dit artikel