nieuws

Geleidelijk drogere lucht

bouwbreed

De barometer blijft aanhoudend bestendig aanwijzen.

Tot en met vrijdag worden namelijk geen barometerstanden onder de 1030 hPa verwacht. Een en ander betekent dat het weerbeeld weinig zal veranderen. Wel beweegt het zwaartepunt zich naar het oosten van Euopa. Daardoor kan er vanaf woensdag/ donderdag met een oost tot zuidoostelijke luchtstroming wat drogere lucht naar ons land stromen. Dan meer kans op enkele opklaringen en ‘snachts op veel plaatsen lichte vorst. De Scandinavische hogedrukoptie, die wellicht tot vorstig weer zou ke leiden, is voorlopig weer uit beeld verdwenen.

Uitgesproken zacht de laatste dagen op de Britse eilanden.

Het Engelse Boulmer registreerde zondag een maximum temperatuur van 16.0OC en in Plymouth aan de zuidkust werd het 14.6OC.

Weersverwachting voor woensdag: Droog met wokenvelden maar geleidelijk ook wat meer zon.

Zwakke tot matige wind uit richtingen tussen oost en zuid.

Maximum temperatuur rond 5OC.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels