nieuws

Geen verschil te merken bij verwerken high solid

bouwbreed

In navolging van andere verf–fabrikanten introduceert Akzo Coatings BV op de bouwbeurs een eigen high solid, de Rubbol Optima Semigloss. Volgens het bedrijf uit Sassenheim merkt de verwerker nauwelijks verschil met de traditionele alkydverf.

Het onderscheid ligt natuurlijk wel in de verlaagde hoeveelheid oplosmiddel en in de laagdikte. Zonder problemen valt per handeling een droge laagdikte aan te brengen van zon 60 micrometer. Volgens de fabrikant ligt de dekking en de vulling van het produkt hoger dan bij de traditionele alkydlak.

Met dit type high solid (voor binnen en buiten) valt zowel te gronden, als te overgronden en af te lakken. Doordat de moleculen in de verf naar verhouding klein zijn, is het materiaal goed te verwerken, ook met het lagere gehalte aan oplosmiddel. Onder normale weersomstandigheden is deze verf na een dag te overschilderen.

Na een uur of vier is hij stof–droog.

Voor het conserveren van staal heeft Akzo Coatings BV gekozen voor Redox-produkten, die tot voor kort vooral bestemd waren voor industriele toepassingen. Nu zijn ze ook af te stemmen op de bouwmarkt.

Daarmee komen de huidige Metacoat-systemen te vervallen. Reden tot dit besluit is het toenemend gebruik van staal (en andere metalen) in de bouw. Tevens beschikte het bedrijf over twee systemen voor staalconservering. Daarvan behoren de betreffende produkten uit de Sikkensstal inmiddels tot het verleden.

De Redoxprodukten, samengesteld in Wapenveld, zijn inmiddels ook in kleinere verpakkingen te verkrijgen die meer op de bouw zijn afgestemd. Binnen het assortiment zitten zowel alkyd- als watergedragen systemen. Voor de zwaar belaste objecten zijn epoxy- en polyurethaan-systemen te verkrijgen.

Bernhardhal stand 3010

Reageer op dit artikel