nieuws

Februari gaat winteren

bouwbreed

Februari gaat op de winterse toer!

Met naar noordwest ruimende winden stroomt vanmiddag de eerste portie lucht van hoge breedten over ons land uit.

Daarin ontstaan winterse buien.

Een volgende storing, waarvan het neerslaggebied (regen en/of sneeuw) ons zaterdagmiddag bereikt, doet het kwik weer even oplopen, maar vanaf zondag wordt het aanmerkelijk winterser. Dan verdere dalende temperaturen die na het weekeinde een ‘laat sprokkelwintertje tot gevolg hebben. Vooral op het continent worden lage temperaturen verwacht (beneden -10) omdat zich een gesloten sneeuwdek gaat vormen. Verder in de Alpen een dik pak sneeuw en zelfs in de doorgaans groene wintersportgebieden (Ardennen en Eifel) ke volgende week hoogstwaarschijnlijk de lange latten worden ondergebonden.

Weersverwachting voor het weekeinde: zaterdag: Wisselend bewolkt met enkele sneeuwbuien.

‘sMiddags van het noorden uit sneeuw overgaand in regen maar tegen middernacht opnieuw sneeuw. Tot krachtig en aan de kust tot stormachtig toenemende noordwesten wind. Middagtemperaturen rond 4OC maar in het oosten en tijdens sneeuw lager.

zondag:Wisselend bewolkt met sneeuwbuien. Harde tot stormachtige noorden wind.

Middagtemperaturen iets boven nul maar dichtbij zee rond +4OC. ‘sAvonds lichte vorst.

Reageer op dit artikel