nieuws

Enquete over het verbranden afval

bouwbreed

De provincie Zuid-holland wil geen cent betalen aan de kosten die gemaakt zijn voor de Geintegreerde Afvalverwerkingsinstallatie (Gavi) in Leidschendam. De afvalverbrander komt er uiteindelijk niet, maar de 35 betrokken samenwerkende Zuidhollandse gemeenten (Sava) vinden dat de provincie een deel van de gemaakte kosten, f.120 miljoen, voor haar rekening moet nemen.

De Sava-gemeenten besloten de afvalverbrander niet te laten bouwen omdat hij niet rendabel zou ke draaien. Gedeputeerde staten hebben de gemeenten per brief laten weten dat zij niet van plan zijn mee te betalen. De provincie is volgens GS niet verantwoordelijk voor het afblazen van de bouwplannen. De gemeenteraadsfractie Onafhankelijk Rijswijk heeft bij de Tweede Kamer aangedrongen op een parlementaire enquete naar de gang van zaken rondom de Gavi.

Reageer op dit artikel