nieuws

ENCI wil soepeler norm uitstoot van zwaveldioxyde

bouwbreed Premium

Cementfabriek ENCI Nederland BV in Maastricht wil een soepeler norm voor de uitstoot van zwaveldioxyde van oven 8.

De directie van ENCI heeft hier in een spoedprocedure bij de Raad van State op aangedrongen. De norm is in de nieuwe milieuvergunning, afgegeven door de provincie Limburg, voor oven 8 bepaald op 225 mg zwaveldioxyde. De directie van ENCI wil dat in de vergunning TA-Luft, de strengste Europese norm van 400 mg per kuub als uitganspunt geldt. ENCI pleit voor deze norm omdat concurrerende bedrijven op Europees niveau die ook mogen hanteren en hierdoor vaker goedkoper ke produceren. Het provinciebestuur wil dat de strenge norm van 225 mg gehandhaafd blijft. de Raad van State doet over enkele weken uitspraak in het geschil.

Reageer op dit artikel