nieuws

Dignity douche heeft draaibaar stoeltje

bouwbreed

Impira, voor het eerst op de Bouwbeurs, toont als noviteit op de beurs zijn Parker Dignity, een douchecabine voor gehandicapten.

Dignity douchcabine met naar buiten draaibaar stoeltje.

Parker bad in verticale toestand, vergemakkelijkt het plaatsnemen van de gehandicapte.

De Dignity is een naadloze, hygienische en gemakkelijk te installeren douchecabine. Deze is voorzien van een draaibare zitting, uitgerust met afneembare armleuningen en een positievergrendeling. Daardoor kan de patient buiten de douchcabine op het (vergrendelde) stoeltje plaatsnemen, waarbij de armleuningen al dan niet tijdelijk zijn te demonteren. Vervolgens kan de gehandicapte zich , al dan niet geholpen, door middel van een in de cabine gemonteerde handgreep naar binnendraaien. Eenmaal binnen kan de stoel opnieuw worden vergrendeld, zodat de gehandicapte stabiel zit. De douchcabine is onder meer geschikt voor toepassing in bejaardencentra, maar kan voor particulier gebruik in woningen worden geinstalleerd. Behalve de horizontale- en verticale handgrepen is ook de kraan gemakkelijk bereikbaar en licht te hanteren. De douchecabine is gemaakt van fiberglas uit een stuk. Ze is versterkt met hout en staal voor de nodige stijfheid. Het stoeltje is eveneens van fiberglas. Het draaimechanisme is veilig opgeborgen en wordt niet aangetast door het water. De draaistoel is in hoogte te verstellen.

Verder wordt ook het inmiddels befaamde Parker Bad getoond, dat inmiddels al goed door Impira Revalidatie Artikelen BV uit Capelle a/d IJssel wordt verkocht. Nadat de patient in het bad is geplaatst in zittende houding, wordt hij naarmate het water rijst langzaam in horizontale toestand gebracht. Dan ontstaat een ‘normaal’ bad.

Margriethal-Stand 4040

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels