nieuws

Dakelementen LDE licht en tevens te belopen

bouwbreed

Nieuwe lichtgewicht dakelementen LDE Styrodur, daarmee komt Weston isolatie op de Bouwbeurs. Het is een polystyreen hardschuimplaat met een toplaag van een lichte betonmortel. Daardoor is ze goed te belopen.

De bestaande Styrodurprodukten hebben al een behoorlijk warmte-isolerend vermogen en een goede drukvastheid. De geslotencellige structuur maakt de platen nauwelijks gevoelig voor vocht. Door de toevoeging van de lichte betonmortel zijn de platen tevens bestand tegen onder andere UVstralen, vliegvuur en warmtestralen van de zon. Bovendien zijn de elementen door de betonnen toplaag goed te belopen. Daardoor is de Styrodur LDE een geschikt bouwelement voor toepassing op vele platte en hellende daken. Door het lichte gewicht valt aanzienlijk te besparen op de kosten van de dakconstructie, omdat deze eveneens lichter kan worden gehouden. De platen zijn gemakkelijk met het gangbare handgereedschap te be- en verwerken. Ze zijn vrij wel onafhankelijk van de weersomstandigheden aan te brengen. Ook voor binnen- en buitengevelisolatie zijn ze goed aan te wenden. De elementen, die zijn te leveren door Weston Isolatie BV uit Nijverdal, behoeven in veel gevallen geen pleisterafwerking. De afmetingen van de elementen bedragen 500 bij 1000 mm. De dikte van de isolatie van de LDE-elementen is respectievelijk 60, 70 en 90 mm. Ze hebben daarbij een R-waarde van respectievelijk 1,59, 1,89 en 2,44 W/m2.K. Aan de langszijde zijn ze voorzien van messing en groef voor een perfecte aansluiting. De betonmorteltoplaag is ongeveer 10 mm dik.

Een element weegt afhankelijk van de isolatiedikte 5 a` 6 kg.

De elementen zijn geschikt voor nieuwbouw en renovatiepoen.

Dakelementen (LED) Styrodur met betontoplaag zijn snel te leggen door lichte gewicht.

Irenehal-stand 3070

Reageer op dit artikel