nieuws

Combi 80-1 van emulsieketel en voegenvuller

bouwbreed

Kleinigheden ke soms tot grote gevolgschaden leiden.

De Weiro VM 80-1 voegenvuller met eigen emulsieketel.

Door bijtijds voegen en breuken in wegverhardingen te repareren zijn kostbare schades te vermijden en de levensduur van wegdekoppervlakken zonder hoge kosten belangrijk te verlengen. Op dit gebied doet de Duitse fabrikant Weisig Maschinenbau van zich spreken met de ontwikkeling van een nieuw type voegvulmachine. Met de compacte reparatiemachine meent de Alfelderproducent zijn programma wegen-onderhoudmachines op interessante wijze af te ronden.

Deze voegenvuller VM-80 is een puur praktijkprodukt. Aan de realisering ervan heeft een hechte samenwerking ten grondslag gelegen tussen fabrikant en lieden uit de dagelijkse wegenbouwpraktijk en intensieve beproeving op het bestaande wegennet. De machine is geschikt om de, nog steeds wijdverbreide, manier van het met een kannetje vol gieten van sleuven, op elegan te wijze te vervangen. Bij de 80-1 is een kleine kookketel met verzwaarde bodem op een driewielig onderstel geconstrueerd. Verwarming gebeurt hier met een propaangasbrander. Het gietmengsel is nauwkeurig gedoseerd direct vanuit de ketel in de te vullen voeg te brengen. Daartoe is met behulp van een bedieningshandel op de trekboom een stalen uitstroomleiding in elke gewenste stand te openen en weer te sluiten. De machine is een compacte combinatie van stookketel en gietmachine en laat zich gemakkelijk door een man bedienen. Doordat in de ketel ook kleine hoeveelheden voegvulmateriaal ke worden verhit komt de VM-80 ook op het kleine reparatiewerkk goed tot zijn recht.

Een omslachtig reinigen van de machine na beeindiging van de werkzaamheden is hier niet aan de orde. Het onderstel van de voegenvuller is uitgerust met anti-lekbandjes en een handrem.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels