nieuws

Collectieve presentatie over toegankelijkheid

bouwbreed Premium

Onder het motto ‘Toegankelijkheid als vanzelfsprekendheid’ verzorgen zes bedrijven een collectieve presentatie op de Internationale Bouwbeurs.

Centraal op deze stand staat de toegankelijkheid van zowel openbare gebouwen als van woningen in de private sector.

Met deze presentatie willen de bedrijven aansluiten en invulling geven aan het Bouwbesluit dat per 1 juli 1992 in alle gemeenten van kracht is geworden.

Zoals bekend wordt in het Bouwbesluit een groot aantal prestatie-eisen met betrekking tot toegankelijkheid dwingend voorgeschreven.

Toegankelijk houdt in, dat reeds in het voortraject van de bouw, bij opdrachtverlening en ontwerp, rekening wordt gehouden met gehandicapte mensen. Zo heeft toepassing in de woningbouw door het experiment aanpasbaar bouwen bewezen dat de besparingen veel groter zijn, dan wanneer een woning of gebouw achteraf moet worden aangepast. Toegankelijk heeft verder ook te maken met het functioneren van de mens in en om het huis.

Voor vele bestaande woningen is immers wellicht een veilige oprit nodig om het huis binnen te komen; om in de keuken te ke functioneren zal een speciale verstelbare keuken een uitkomst zijn; om naar een andere verdieping te gaan kan een traplift worden gebruikt; voor het gebruik van bad, douche en toilet zijn handige hulpmiddelen onmisbaar. Kortom, er zijn diverse mogelijkheden waarop de woningen toegankelijker ke worden gemaakt.

De bedrijven die op de Internationale Bouwbeurs een collectieve presentatie verzorgen zijn:Impira Revalidatie Artikelen BV uit Capelle aan de IJssel, BV Linido uit Pijnacker, Pronk Ergo BV uit Zoetermeer, Stabag PcP uit Oudenbosch en Thyssen De Reus BV uit

Reageer op dit artikel