nieuws

Cindu-Nevcin niet vesneld aan het werk

bouwbreed Premium

Gedeputeerde staten van Noord-Holland willen CinduNevcin in Uithoorn niet langer een gedoogbeschikking geven voor een versnelde opstart van dat deel van het bedrijf dat sinds de explosie in juli 1992 is stilgelegd.

GS hebben dit besloten nu is gebleken dat zowel de gemeenteraad van Uithoorn als milieu-officier van justitie mr. A. Fransen in Amsterdam overwegende bezwaren hebben tegen een gedoogprocedure.

Faillissement Het besluit betekent dat Cindu-Nevcin zeker tot oktober 1993 moet wachten op een vergunning. Het bedrijf had gevraagd om een spoedprocedure, omdat een dergelijke lange stillegging zeker zou leiden tot het faillissement.

Met een gedoogbeschikking kon het bedrijf in het gunstigste geval half april van dit jaar weer volledig draaien. Volgens directeur A. Staalstra leidt het bedrijf een kleine miljoen gulden verlies per maand. Bij Cindu Chemicals

ken 350 mensen.

Reageer op dit artikel