nieuws

Chek Lap Kok-effect is in voordeel voor Van Oord

bouwbreed

“Dit is een mooie order die ook van grote betekenis is voor onze collegas baggeraars” , verklaart drs. J.G. van Oord, bestuursvoorzitter van Van Oord Groep. Een bouwconsortium, waar dit bedrijf uit Gorinchem deel van uitmaakt, heeft van de autoriteiten in Hongkong de opdracht gekregen voor landaanwinst ten behoeve van het te realiseren vliegveld Chek Lap Kok. Ook concurrent Ballast Nedam is actief in dat gebied. De waarde van het contract is ruim f.600 miljoen. De kosten van het baggerwerk, dat door van Van Oord wordt gedaan, is f.200 miljoen. Van Oord: “Dit werk levert voor jaren een behoorlijke bezetting op van onze schepen. We hoeven geen materieel te onttrekken aan de activiteiten in Nederland. Daarnaast ga ik er niet op voorhand vanuit dat we van derden schepen zullen hu ren. Als de planning goed in elkaar wordt gezet, hebben we genoeg capaciteit.”

Voor deze bagger-onderneming is deze opdracht een goede opsteker die dit jaar al een bijdrage aan de omzet zal leveren van f.100 miljoen. De omzet over geleverde werkzaamheden bedroeg in 1991 f.241 miljoen. De resulaten over 1992 worden in het voorjaar gepubliceerd. Daarnaast is het bedrijf zeker dat het nieuwe materieel gelijk rendabel gemaakt kan worden. De onderneming heeft een investeringsprogramma van f.100 miljoen, waarvan f.25 miljoen afkomstig is van de ABN Amro en de Nationale Investeringsbank.

“We zijn terughoudend met investeringen. De aanschaf van bagger- en valpijpschepen betekent geen geweldige sprong in capaciteit” , aldus Van Oord.

Reageer op dit artikel