nieuws

Betonvloer na vier dagen geschikt voor Glascopox

bouwbreed

Zon vier dagen na het maken van een monolietvloer is het mogelijk om deze van een gekleurde toplaag te voorzien.

Daarvoor ist het Glascopox TI/ Color systeem te gebruiken.

Het is overigens een afwerking die nog wel oplosmiddelen bevat.

Dat geldt onder meer voor de TI-impregnering een produkt op basis van epoxyhars. Volgens leverancier Euro-Floor Duizel BV zorgt het bestanddeel aan oplosmiddel hierbij voor zijn lage viscositeit waardoor het produkt goed in de porien van de ondergrond dringt.

De voorbehandeling voorkomt schadelijke invloeden van water. Het verstoort niet de verharding van het beton. Behalve op vers beton valt het im pregneermiddel eveneens te gebruiken voor het verzegelen van oud beton, cement gebonden dekvloeren, betonnen wegen, gargages, terrassen en balkons.

Ook de eindafwerking Glascopox-Color bestaat uit een epoxyhars die in dit geval is gecombineerd met amino-addukt-verharders en pigmenten. In uitgeharde toestand is het bestand tegen (zee)water, oplosmiddelen, olie en tegen de meeste zuren. Het materiaal heeft een hoge elasticiteit. Het materiaal is geschikt voor het afwerken van met cement gebonden ondergronden zoals beton, maar ook voor pleisterwerk, asbestcement en staal.

Bernhardhal-stand 7130

Reageer op dit artikel